
שמי יקיר אלבז, מתמחה במשרד עו”ד ברנע ג’פה לנדה ושות’ בליטיגציה מסחרית, תשתיות וליווי פרויקטים | בוגר תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב | מייסד L-Baz, קבוצת מחפשי עבודה “עבודה משפטית” וקבוצת דיונים Yakir Elbaz -Debate Group בפייסבוק.
בגיל 17 כשהייתי לפני גיוס לצבא חשבתי לעצמי מה אני רוצה לעשות עם עצמי ועם החיים שלי. לאחר חודש ללא שינה החלטתי שאני רוצה להיות עורך דין ומאז אני “ישן כמו תינוק”.

רוצים לקרוא עוד? יש לכם מה להגיד? רוצים לפרסם כתבות באתר?
אם אתם חולקים את האהבה שלי לדיונים, לעולם המשפט ולהעשרה עצמית, אני בטוח שתהנו מהתוכן באתר – מוזמנים להציץ בקבוצת הדיונים, לתת את דעתכם ואולי להוביל לשינוי מחשבתי אצל אדם אחר Yakir Elbaz -Debate Group.
L-Baz
יש לכם משהו לומר?
שלחו לנו מאמרים וכתבות על המתרחש בארץ או בעולם, בכל סוגיה הקשורה למשפטים, כלכלה, פסיכולוגיה, פילוסופיה, חברה, פוליטיקה, העשרה עצמית וסיפורים אישיים מעוררי השראה.
אתר L-Baz מבקש לעודד ולקדם שיח אינטלקטואלי איכותי, מעמיק, פלורליסטי, מאתגר ופורה, המאפשר לממש את חופש הביטוי, אותו אנו רואים כחירות יסודית. לאור זאת, אתר L-Baz שואף להעניק לכל המעוניין את האפשרות לשתף את קהל הקוראים בדעותיו, פרשנותו וטיעוניו, במטרה לחשוף את קוראינו לתוכן איכותי ומעשיר במגוון תחומים. עם זאת, נבקש להימנע משיח פוגעני, מסית או אלים ולשמור על סף אינטלקטואלי סביר של נימוק וביסוס. פרסום הכתבות כפוף לשיקולי מערכת האתר.
אנא שלחו את הכתבה שלכם בקובץ Word לכתובת המייל שלנו: yakir@l-baz.com
סוגי כתבות המומלצים:
- כתבה רגילה: כ- 1000-300 מילים בנושא ממוקד לבחירתכם. מומלץ לשמור על תמציתיות, להציג מספר מגובל של טיעונים בעלי רציפות לוגית והנמקה, ולגבות ולקשר לנתונים רלוונטיים.
- כתבת תחקיר: כ-3000 מילים בסוגיית עומק, הכוללת סקירה רחבה של נתונים, עמדות וראיות רלוונטיות, ומספר רב של טיעונים המתאחדים לטיעון המרכזי.
- ביקורת: כ-600 מילים המתארות את דעותיכם ומחשבותיכם על כל נושא הקשור לתחומים שפורטו לעיל. ניתן לבחון ולשאול האם המצב הקיים הוא טוב, הכרחי וטבעי? בהתאם לתשובות לבסס את דעותיכם ומחשבותיכם.
אנא הקפידו לכלול בקובץ את הפרטים הבאים
- תקציר: כתבו תקציר קצר שיופיע תחת הכותרת הראשית, הנועד למשוך את הקוראים להמשיך ולעיין במאמר שלכם. אורכו בסביבות 2-3 משפטים.
- אקטואליות: אנא ציינו את מידת הרלוונטיות של הכתבה לסוגיות היום והציעו מועד לפרסום הכתבה, כדי שנדע לתזמן את פרסומה למועד המתאים ביותר.
- תמונה ראשית: השתדלו לצרף תמונה אחת לפחות לכתבה שלכם, אשר תופיע בעמוד הראשי של האתר לצד הכותרת. התמונה חייבת להיות מותרת לשימוש מבחינת זכויות היוצרים. את התמונה צרפו לקובץ הוורד המכיל המאמר שלכם, בליווי הקישור לתמונה, כדי שנוכל לוודא שאינה מפרה זכויות יוצרים, ולייצר עבורה שורת קרדיט תקנית. גודל רצוי לתמונה ראשית: רוחב 1400 גובה 500. אם לא הצלחתם למצוא תמונה מותרת לשימוש לכתבה שלכם, אנא רשמו בכמה מילים תיאור קצר על התמונה שהייתם רוצים שתופיע באתר, כדי שנדע באיזה כיוון לחפש אחת עבורכם.
- תגיות: יש לשלוח 5 תגיות לפחות, מילים המשקפות תתי נושאים עיקריים מהכתבה. רצוי שהתגיות לא יהיו אזוטריות אלא כמה שיותר ידועות, מעניינות, רלוונטיות, ומייצגות. תגיות רבות וטובות יותר יאפשרו חשיפה גדולה יותר לכתבה שלכם.
- פרטים אישיים: במידה ואתם כותבים חדשים באתר, אנא שלחו את שמכם המלא בעברית, תמונה קטנה שלכם שתופיע לצד שמכם, ותיאור ביוגרפי קצר עליכם, כמו גם פרטי התקשרות כגון אימייל, מספר פלאפון וכתובת אתר. אם ותרצו שהמאמר יתפרסם באופן אנונימי, אנא ציינו זאת במפורש.
המלצות לכתיבת טור דעה
- מבנה כללי לטור דעה: נשמח אם תשתדלו להקפיד על המבנה הבא, באופן שאינו גורע מסגנונכם האישי: (1) פסקת פתיחה המציגה את הסוגייה בה הטור נדון ואת העמדה שאתם עומדים להציג. (2) גוף הטור אשר כולל את הטיעונים והדוגמאות לביסוס עמדתכם בסוגיה. (3) פסקת סיום המסכמת את הטענה שלכם ומחברת את כלל הטיעונים והראיות שסקרתם בגוף לכדי הוכחת טיעונכם.
- פסקאות: מבנה של פסקאות מסודרות הוא העדיף ביותר. אם יש בכתבה שלכם משפט אחד שעומד לבדו, נסו לשלב אותו בפסקה הקודמת או הבאה. חלק מחזון האתר הוא להביא עמדות מסודרות וטיעונים בנויים היטב, ולכך מבנה של פסקאות הוא המתאים ביותר, ולא של שטף מחשבה. סדרו את טיעוניכם בפסקאות ותראו כיצד הרעיונות שלכם מקבלים מבנה וקוהרנטיות.
- כותרות משנה: רצוי שהמאמר לא יהיה רשומה אחת ארוכה ורציפה, אלא יחולק לכותרות משנה. אלו מחלקות את הטקסט לתת-נושאים באופן המקל על קריאה, משפר נראות ומסדר הן עבור הקורא והן עבור הכותב עצמו את הטיעונים העיקריים במאמר. כתבות ארוכות במיוחד אשר לא מחולקות לתת-נושאים נראות פחות טוב. מומלץ לחלק כל כתבה לפחות לפי 3 כותרות משנה.
- שימוש בהערות שוליים: במסמכי וורד ניתן לציין לאורך הטקסט מספר המפנה להערת שוליים בתחתית העמוד, אפשר וגם רצוי לבסס את הטיעונים שלכם ולהפנות ולהרחיב בהערות שוליים.
- הימנעות מהערות בסוגריים: אנא הימנעו מהשימוש בהן כמה שיותר. הערות רבות בסוגריים מפחיתות מנראות המאמר ונותנות לקורא תחושה של חוסר מאמץ לניסוח הדברים באופן שוטף. השתדלו לשלב הערותיכם בגוף הטקסט עצמו ללא השימוש בסוגריים, או לוותר עליהן.
- הפניות למקורות בהיפר-לינק: אם יש קטע בטקסט שדורש הפנייה למקור חיצוני, אנא הוסיפו את הקישור מראש בתור היפר-לינק במסמך הוורד שאתם מגישים, ולא כקישור מלא לצד הטקסט. היפר-לינק הוא טקסט אשר מפנה לקישור חיצוני בלחיצה עליו. עדיף כי יכלול מילים בודדות (1-5 מילים) ולא משפטים מלאים.
- התחלת משפטים בתחיליות: כדאי לא להתחיל משפטים בתחיליות כמו ‘כ’ או ‘ו’. למשל: “כך ניבאתי שיהיה. ואכן, כך היה.” צריך להיות “כך ניבאתי שיהיה. אכן, כך היה.”.
נשמח לקבל את כתבותיכם!