fbpx
סל קניות

סל קניות

חמש תכונות של עורכי דין גדולים

חמש תכונות של עורכי דין גדולים

מה הופך עורך דין למעולה? האם זה אינטליגנציה, יחסי אנוש טובים, כתיבה יעילה? כמובן שכל עורך דין צריך להיות ברמה מסוימת של אינטליגנציה ומוטיבציה, יחד עם ניסיון והזדמנויות. אבל האמת היא שהתכונות שהופכות עורך דין טוב לעורך דין נהדר עשויות לא להיות אלה שאתם חושבים. להלן חמש תכונות הגורמות לעורך דין – או כל אדם – לעמוד מעל השאר ולהיות בראש ההיררכיה בתחומו.

חמלה

חמלה היא תגובה רגשית לפיה אדם תופס את הבעיה של אחר ובאופן אותנטי, באמת רוצה לעזור בפתרון הבעיה. זה חלק ממה שעורכי דין עושים: אנשים מגיעים לעורכי דין עם הבעיות שלהם, או כדי להימנע מבעיות עתידיות, ועורכי הדין עוזרים לפתור או להימנע מבעיות אלו, יהיו אשר יהיו. אם עורך דין עוסק בדיני חברות, דיני מס או בכל תחום שאינו “רגשי” במיוחד, יתכן שעורך הדין לא יחשוב שחמלה חשובה להצלחה, אבל היא כן. עורכי דין בעלי חמלה מתמקדים במה אחרים מרגישים ומקבלים את נקודת המבט שלהם, בין אם הם מסכימים עם נקודת המבט הזאת ובין אם לאו.

חמלה היא הבסיס ליחסי אנוש טובים. ללא חמלה, עורך הדין לא יכול לשים את עצמו בנעלי הלקוח שלו או להבין היטב את הסוגיות שעומדות בפני הלקוח. ללא חמלה, עורך הדין אינו יכול להבין את עמדת היריב שלו, לצפות מה הוא יעשה ולנקוט צעדים מקדימים לטובת הלקוח. בלי חמלה עורך הדין אינו יכול לספק את הפתרונות הטובים ביותר.

יכולת הקשבה

מיומנויות תקשורת אפקטיביות הן חיוניות כדי להיות עורך דין טוב. אחד ההיבטים החשובים ביותר בתקשורת הוא הקשבה. כמובן, מה שאנחנו אומרים, איך אנחנו אומרים את זה וכשאנחנו אומרים זה חשוב. אך אנו יכולים לעשות זאת נכון רק אם נקשיב קודם. הקשיבו ללקוחות שלכם. הקשיבו ליריבים שלכם, לקולגות שלכם ולשופטים. עורכי דין נחשפים למידע רב, הם צריכים לנתח, לסנתז אותו ולהפעיל שיקול דעת טוב כדי לספק ייעוץ ללקוחות – זה מתחיל בהקשבה. יכולת הקשבה לדעתי היא התכונה שהכי קשה לרכוש – לעיתים האגו מונע מאנשים להודות בטעויות – אדם דגול באמת הוא אדם שלוקח אחריות על מעשיו ופועל לתקן את אותן הטעויות.

במסגרת טרום ההתמחות שלי, אני לא אשכח שאחד משותפי המשרד הזמין אותי לפגישה עם אחד מלקוחות המשרד. רוב הפגישה השותף לא דיבר, רק שאל שאלות ורשם הערות. לאחר זמן מה ולאחר שהלקוח סיים לדבר, החל השותף לשאול שאלות לדלות עוד מידע מהלקוח והכל בהתאם להערות אותן הוא רשם. אותן השאלות אפשרו לשותף לבצע את עבודתו נאמנה ולהגן על האינטרסים של הלקוח.

לעיתים הלקוח לא יודע מה חשוב ומה לא, או שאינו מעוניין לחלוק מידע “מזיק” עם עורך הדין מכל מיני סיבות, בין אם מדובר בחוסר ידע או בושה של הלקוח – מסקנה תקשיבו, תקשיבו באמת ותשאלו שאלות.

אסרטיביות, לא תוקפנות

לעתים קרובות אני שומע אנשים אומרים, “הוא לא מספיק אגרסיבי כדי להיות עורך דין טוב” – זה לא נכון. אינך צריך להיות אגרסיבי – אם כי אתה חייב להיות אסרטיבי. עורכי דין אסרטיביים מציינים את דעותיהם ומשמיעים את עצמם, תוך שהם נותנים כבוד לאחרים. עורכי דין תוקפניים תוקפים או מתעלמים מדעותיהם של אחרים לטובת שלהם, מה שכאמור אינו דבר טוב.

בדומה לאלה חסרי חמלה, עורכי דין אגרסיביים מדי לא יכולים להבין את עמדתו של אחר כאשר זה שונה ממצב הלקוח שלהם. זה הופך אותם ללא יעילים להבנת הבעיה ובכך אינם מסוגלים לספק פתרון יעיל. עורכי דין, אגרסיביים מדי, פועלים ללא כבוד לאחרים ומזיקים עוד יותר ללקוחות שלהם. הדבר פוגע ביחסים בינאישיים, ובסופו של דבר מוביל לסביבה לא שיתופית שהופכת את ההסכמה בין הצדדים לכמעט בלתי אפשרית.

יצירתיות

על עורכי הדין הטובים באמת להיות יצירתיים כדי למצוא פתרונות אמיתיים לנושאים שעומדים בפני הלקוחות. כל עניין הוא ייחודי; יש לטפל בכל לקוח בצורה שונה, וכל פתרון מעוצב בקפידה. בעוד שבסך הכל עורכי דין נחשבים לקבוצה די נוגדת סיכון, עורכי הדין צריכים ללמוד לחשוב מחוץ לקופסה. הדרך הטובה ביותר ליצור פתרונות ייחודיים היא לגשת לכל סיטואציה בהקשבה וחמלה המאפשרת להבין באמת את הסוגיות שעולות ומה הלקוח באמת צריך. רמת הבנה זו יכולה להוביל לפתרונות לאורך זמן העובדים עבור כל המעוניינים. קיפאון מתעורר כאשר עורך הדין של הצד שכנגד לא מצליח לגשת לעניין בהקשבה אוהדת ובמקום, הופך אגרסיבי ללא צורך – אל תהיו כאלה ואל “תפוצצו” את העסקה לשווא, תפעלו לטובת הלקוחות שלכם.

התמדה

הצלחה מושגת בהתמדה. עלינו להמשיך לעבוד, להמשיך לנסות ולהמשיך. עלינו להיות מסוגלים להתרחק כשהדברים לא עובדים, לקחת הפסקה ולחזור רעננים ומוכנים “להילחם”, לנהל משא ומתן או כל מה שהעניין דורש.

כשסיפרתי לאנשים שאני מתחיל ללמוד משפטים, הדבר הראשון שהם אמרו “השוק מוצף”. מה שמצחיק שמיד לאחר מכן, אותם אנשים שאלו אותי שאלה משפטית. עורך דין הוא מקצוע שלעולם לא ייעלם מן העולם – הוא עובר שינויים ואתגרים אך מי שטוב במה שהוא עושה לדעתי תמיד יצליח. לסיום, אצטט את מארק טווין “תאהבו את מה שאתם עושים לא תעבדו יום אחד בחיים שלכם” – אמרה זו ליוותה אותי עוד מהסמסטר הראשון של לימודיי האקדמאיים, כבר אז בסוף הסמסטר הראשון ידעתי שלהיות עורך דין זה הייעוד שלי – ידעתי שאני אוהב את מה שאני לומד ואת מה שאני עושה.

אם אתם אוהבים את מה שאתם עושים, אתם יכולים להשקיע ובאמת להיות טובים במה שאתם עושים, בעולם תחרותי כמו שלנו, נדרש להשקיע באמת כדי להיות בראש ההיררכיה – להיות עורכי דין מעולים.

עכשיו צאו לשם והיו נהדרים!

האמור מהווה את דעתי האישית, אינו תחליף לייעוץ מקצועי ואינו מהווה ייעוץ משפטי.

2 Replies on

חמש תכונות של עורכי דין גדולים

  • אהבתי ממש … המאמר בא לי לגמריבזמן .
    תודה רבה !!!

  • על סמך מה קבעת כי אלו התכונות הנדרשות כדי להיות עורך דין טוב ?
    נראה לי שדווקא מדובר בתכונות כלליות שנדרשות בכל מקצוע ולאו דווקא לעורך דין.

    נוסף על כך, שאלת בראשית דבריך אם התכונות הנדרשות הן אינטיליגנציה, יחסי אנוש או כתיבה.
    לדעתי, יש כאן ערבוב בין תכונות לבין מיומנויות.

    בכלל, בחינת התכונות הנדרשות נראית לי פחות רלוונטית מאחר שתכונות לרוב אינן ניתנות לשינוי בשלב זה של החיים.
    לכן, השאלה צריכה לעסוק במיומנויות שהן דברק נרכש בחלקו.

    בהתאם, השאלה צריכה להיות מהן המיומנויות הנדרשות כדי להיות עורך דין טוב.
    מניסיון, לדעתי עבודת עורך הדין עוסקת בעיקר בשלושה נדבכים: כתיבה, יכולת ניהול משא ומתן, וחשיבה משפטית.
    זאת הסיבה שאלו שלוש המיומנויות החשובות בעיניי כדי להיות עורך דין טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

error

נהנים מהבלוג הזה? אנא שתפו:)